Babyshower spelletjes

Als je een babyshower gaat organiseren, mogen er natuurlijk geen spelletjes ontbreken. Er zijn allerlei babyshower spelletjes die je kunt doen met alle vriendinnen, zussen, nichtjes en die ook nog eens met zwangerschap en baby’s te maken hebben en waarbij ook de aanstaande moeder mee kan doen. Je kunt kiezen om veilig baby pictionary te spelen, maar je kunt het veel ludieker maken met luier ruiken en nog veel meer! Lees hieronder de 20 leukste tips voor babyshower spelletjes. Het meest complete overzicht!

De leukste Babyshower spelletjes

Belangrijk bij een baby shower is dat de spelletjes leuk en simpel zijn, en niet al te lang duren. Het is waarschijnlijk beter om meerdere korte spelletjes te doen, dan 1 lang spel. Om er zeker van te zijn dat jij de leukste babyshower spelletjes hebt op de georganiseerde babyshower, hebben we speciaal voor jou en je vriendinnen de leukste babyshower spelletjes op een rij gezet.

Babyshower Spelletjes Pakket!

Organiseer je binnenkort een babyshower?
Dan is dit Babyshower Spelletjes Pakket een must!

Wat zit er allemaal in dit printable Babyshower Pakket?

✓ Spel: Babyshower Quiz
✓ Spel: Wensen voor de Baby
✓ Spel: Baby Bingo
✓ Spel: Babyshower Alfabet
✓ Spel: Luier Ruiken

Tijdelijk voor slechts €4,95!
(normale prijs is €9,95)

Klik hier hier om het Babyshower Spellen Pakket te bestellen!

Top 20 Babyshower Spelletjes

1. Luier ruiken

Luier ruiken is misschien wel het grappigste babyshower spel van allemaal! Daarom staat hij ook op nummer 1 in onze lijst van babyshower spelletjes. Smeer, spuit of druppel een aantal luiers vol met sterk verschillende luchtjes, en raden maar! Je kunt hier van alles voor gebruiken; verzorgingsproducten, pindakaas, koffie of vanille extract. Gegarandeerd plezier.

Lees meer over ‘luier ruiken’.

2. Babyvoeding proeven

Koop verschillende soorten babyvoeding en organiseer een proeverij. Plak de potjes af zodat je niet kunt zien welke voeding erin zit. Laat de gasten van de babyshower proeven en raden wat ze proeven. Ze kunnen hun antwoorden opschrijven op een stuk papier. Kun jij raden welke voeding er in het potje zit?
babyshower spelletje babyvoeding proeven

Lees meer over ‘babyvoeding proeven’.

3. Verboden woord

Hou jij het vol om tijdens de hele babyshower het woord ‘baby’ niet te zeggen? Dat is een hele uitdaging! Geef elke gast bij binnenkomst een sticker of button. Vermeld dat ze het woord ‘baby’ gedurende de hele babyshower niet mogen zeggen. Wanneer iemand dit woord toch gebruikt, geeft deze persoon zijn of haar sticker door aan een andere gast. De gast de meeste stickers aan het eind van de babyshower heeft gewonnen.

Lees meer over ‘verboden woord’.

4. Omvang raden

Raad de omvang van de zwangere buik van de zwangere. De zwangere gaat in het midden van de kamer staan. Laat alle gasten van de babyshower een stuk van een bol wol afknippen. Het stuk moet de lengte hebben waarvan jij denkt dat ie precies om de zwangere buik past. Degene die er het dichtste bij zit heeft gewonnen.

babyshower spelletje buikomvang raden

Lees meer over ‘omvang raden’.

5. Geboortedatum gokken

Wanneer denk jij dat de baby wordt geboren? Laat de gasten raden naar de geboortedatum van de baby, het geslacht, de lengte en het gewicht. De gasten noteren hun antwoorden op een kaartje. Na de geboorte van de baby wordt de winnaar bekend gemaakt. Leuk voor de aanstaande mama om de antwoorden op deze kaartjes later terug te lezen.

Lees meer over ‘geboortedatum gokken’.

6. Babyshower quiz

Een babyshower quiz kun je op verschillende manieren spelen. Je kunt vragen stellen en de gasten hun antwoorden laten noteren. Of je kunt het wat fysieker maken en de gasten in het vak van het juiste antwoord laten stappen. Stel een quiz op en 10 tot 20 vragen en laat de gasten hun antwoorden noteren.

Lees meer over ‘babyshower quiz”.

7. Babynaam raden

Raad de naam van de baby. Laat de gasten de naam van de baby raden en laat ze dit noteren in een notitieboekje. Dit boekje kun je na de babyshower meegeven aan de zwangere. Leuk voor haar om na te lezen en misschien zelfs wel inspiratie uit te halen!

Lees meer over ‘babynaam raden’.

8. Veiligheidsspelden raden

Voor dit babyshower spel heb je heel veel veiligheidsspelden nodig. Je vult namelijk een grote glaze pot met veiligheidsspelden, en laat alle babyshower gasten raden hoeveel erin zitten.

Lees meer over ‘veiligheidsspelden raden’.

9. Baby hints

Deel kaartjes uit met daarop dingen die te maken hebben met zwangerschap, baby, kraamperiode, ouderschap enzovoort. Verdeel de gasten in twee teams. Laat 1 speler een woord uitbeelden en zijn of haar teamgenoten moeten raden wat er wordt bedoeld. Dit bekende spel is een gegarandeerd succes op de babyshower.

Lees meer over ‘babyhints’.

10. Teken het

Maak een stapeltje kaarten met daarop de woorden die moeten worden getekend. Gebruik hiervoor woorden die met de babyshower te maken hebben, zoals luier, fles, borstvoeding, baby enz. Verdeel de gasten in twee teams en laat iedereen voor zijn eigen team tekenen. Het team dat de meeste tekeningen goed raadt wint.

Lees meer over ’teken het’.

11. Babyfles drinken

Een beetje hilariteit op de babyshower met dit gekke babyshower spel! Het komt erop neer dat je de babyshower gasten een wedstrijd babyfles drinken laat doen. Wie het eerste de fles leeg drinkt heeft gewonnen!

Lees meer over ‘babyfles drinken’.

12. Pim Pam Pet baby

Iedereen kent het spel Pim Pam Pet wel. Je kunt dit ook spelen op de babyshower! Op een net iets andere manier dan normaal.

Lees meer over ‘Pim Pam Pet baby’.

13. Babyshower karaoke

Het meest gezellige spel onder de babyshower spelletjes: Babyshower karaoke! Zing met alle babyshower gasten mee op de leukste baby gerelateerde liedjes. Geef de microfoon door en zingen maar. Je vind hier ook een lijst met de leukste liedjes voor de babyshower.

Babyshower spelletje karaoke

Lees meer over ‘babyshower karaoke’.

14. Rompertjes versieren

Leuk babyshower spel voor de creatievelingen onder ons: Rompertjes versieren. Zorg voor een grote stapel witte rompertjes en deel uit aan de gasten van de babyshower. Koop leuke versiersels en ga aan de slag! Je kunt de rompertjes bijvoorbeeld versieren met stift, vilt, kraaltjes enz.

Lees meer over ‘rompertjes versieren’.

15. Babyfoto raden

Laat alle gasten van de babyshower een babyfoto van zichzelf meenemen. Het idee is om de zwangere te laten raden welke gast er op welke foto staat. Je kunt dit op meerdere manieren inkleden.

Lees meer over ‘babyfoto raden’.

16. Play Doh baby

Kleien met volwassenen op de babyshower! Eigenlijk is het heel simpel: geef iedereen een stuk klei en geeft ze de opdracht om iets te boetseren. Een baby bijvoorbeeld, of een fles of ander babyshower gerelateerd onderwerp. Hiermee krijg je de babyshower gasten gegarandeerd aan het lachen!

Lees meer over ‘Play Doh baby’.

17. Verzin de meeste babynamen

In een race tegen de klok laat je alle gasten voor elke letter van het alfabet een jongens- of meisjesnaam invullen.

Lees meer over ‘Babynaam verzinnen’.

18. Geblinddoekt baby verschonen

Dit kan de aanstaande mama natuurlijk niet vroeg genoeg gaan oefenen. Ze zal de komende tijd nog ontzettend veel luiers verschonen. Daarom nu alvast dit spel: Geblinddoekt baby verschonen! Check dit filmpje om te zien hoe hilarisch dit is!

Lees meer over ‘Geblinddoekt baby verschonen’.

19. Kinderliedjes raden

Maak op bijvoorbeeld Spotify een playlist met allemaal kinderliedjes. Speel de liedjes één voor één af en laat de gasten raden welk kinderliedje ze horen.

Lees meer over ‘Kinderliedjes raden’.

20. Tijdcapsule maken

We sluiten de Top 20 Babyshower Spelletjes af met dit ontzettend leuke spel: babyshower tijdcapsule maken. Het is de bedoeling dat je alle gasten iets mee laat nemen dat past bij de tijdgeest van het geboortejaar van de baby.

Lees meer over ‘Tijdcapsule maken’.