Babyshower spelletjes

Als je een babyshower gaat organiseren, mogen er natuurlijk geen spelletjes ontbreken. Er zijn allerlei babyshower spelletjes die je kunt doen met alle vriendinnen, zussen, nichtjes en die ook nog eens met zwangerschap en baby’s te maken hebben en waarbij ook de aanstaande moeder mee kan doen. Je kunt kiezen om veilig baby pictionary te spelen, maar je kunt het veel ludieker maken met luier ruiken en nog veel meer! Lees hieronder de leukste tips voor babyshower spelletjes.

De leukste Babyshower spelletjes

Belangrijk bij een baby shower is dat de spelletjes leuk en simpel zijn, en niet al te lang duren. Het is waarschijnlijk beter om meerdere korte spelletjes te doen, dan 1 lang spel. Om er zeker van te zijn dat jij de leukste babyshower spelletjes hebt op de georganiseerde babyshower, hebben we speciaal voor jou en je vriendinnen de leukste babyshower spelletjes op een rij gezet.

Bonus: onderaan dit artikel vind je babyshower spelletjes die je helemaal gratis kunt downloaden!

1. Luier ruiken

Luier ruiken is misschien wel het grappigste babyshower spel van allemaal! Daarom staat hij ook op nummer 1 in onze lijst van babyshower spelletjes. Smeer, spuit of druppel een aantal luiers vol met sterk verschillende luchtjes, en raden maar! Je kunt hier van alles voor gebruiken; verzorgingsproducten, pindakaas, koffie of vanille extract. Gegarandeerd plezier.

Lees meer over ‘luier ruiken’.

2. Babyvoeding proeven

Koop verschillende soorten babyvoeding en organiseer een proeverij. Plak de potjes af zodat je niet kunt zien welke voeding erin zit. Laat de gasten van de babyshower proeven en raden wat ze proeven. Ze kunnen hun antwoorden opschrijven op een stuk papier. Kun jij raden welke voeding er in het potje zit?
babyshower spelletje babyvoeding proeven

Lees meer over ‘babyvoeding proeven’.

3. Verboden woord

Hou jij het vol om tijdens de hele babyshower het woord ‘baby’ niet te zeggen? Dat is een hele uitdaging! Geef elke gast bij binnenkomst een sticker of button. Vermeld dat ze het woord ‘baby’ gedurende de hele babyshower niet mogen zeggen. Wanneer iemand dit woord toch gebruikt, geeft deze persoon zijn of haar sticker door aan een andere gast. De gast de meeste stickers aan het eind van de babyshower heeft gewonnen.

Lees meer over ‘verboden woord’.

4. Omvang raden

Raad de omvang van de zwangere buik van de zwangere. De zwangere gaat in het midden van de kamer staan. Laat alle gasten van de babyshower een stuk van een bol wol afknippen. Het stuk moet de lengte hebben waarvan jij denkt dat ie precies om de zwangere buik past. Degene die er het dichtste bij zit heeft gewonnen.

babyshower spelletje buikomvang raden

Lees meer over ‘omvang raden’.

5. Geboortedatum gokken

Wanneer denk jij dat de baby wordt geboren? Laat de gasten raden naar de geboortedatum van de baby, het geslacht, de lengte en het gewicht. De gasten noteren hun antwoorden op een kaartje. Na de geboorte van de baby wordt de winnaar bekend gemaakt. Leuk voor de aanstaande mama om de antwoorden op deze kaartjes later terug te lezen.

Lees meer over ‘geboortedatum gokken’.

6. Babyshower quiz

Een babyshower quiz kun je op verschillende manieren spelen. Je kunt vragen stellen en de gasten hun antwoorden laten noteren. Of je kunt het wat fysieker maken en de gasten in het vak van het juiste antwoord laten stappen. Stel een quiz op en 10 tot 20 vragen en laat de gasten hun antwoorden noteren.

Tip: hier vind je een complete Babyshower Quiz die je gratis kunt downloaden als PDF.

Lees meer over ‘babyshower quiz”.

7. Babynaam raden

Raad de naam van de baby. Laat de gasten de naam van de baby raden en laat ze dit noteren in een notitieboekje. Dit boekje kun je na de babyshower meegeven aan de zwangere. Leuk voor haar om na te lezen en misschien zelfs wel inspiratie uit te halen!

Lees meer over ‘babynaam raden’.

8. Veiligheidsspelden raden

Voor dit babyshower spel heb je heel veel veiligheidsspelden nodig. Je vult namelijk een grote glaze pot met veiligheidsspelden, en laat alle babyshower gasten raden hoeveel erin zitten.

Lees meer over ‘veiligheidsspelden raden’.

9. Baby hints

Deel kaartjes uit met daarop dingen die te maken hebben met zwangerschap, baby, kraamperiode, ouderschap enzovoort. Verdeel de gasten in twee teams. Laat 1 speler een woord uitbeelden en zijn of haar teamgenoten moeten raden wat er wordt bedoeld. Dit bekende spel is een gegarandeerd succes op de babyshower.

Lees meer over ‘babyhints’.

10. Teken het
11. Babyfles drinken
12. Pim Pam Pet baby
13. Babyshower karaoke
14. Rompertjes versieren
15. Babyfoto raden
16. Play Doh baby

Gratis babyshower spelletjes

babyshower spelletjes
We maken het organiseren van jouw babyshower nog een stukje makkelijker! Illustrations by Renee heeft gratis babyshower spelletjes gemaakt als printable. Ook zit er een babyshower uitnodiging bij als printable. Heel erg handig! In totaal zijn het 4 spellen en dus de uitnodiging. Een superhandig pakket dus voor jouw babyshower!

De babyshower spelletjes die erbij zitten zijn Baby Bingo, Babyshower Alfabet, Wensen voor de Baby en Voorspellingen voor de Baby. Je kunt de spellen en uitnodigingen zo vaak uitprinten als je wilt. Het maakt dus niet uit hoeveel mensen er op jouw babyshower komen, dit pakket is gewoon superhandig!

Bekijk en download hier de gratis babyshower printables.

 

 

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Babyshower spelletjes
Author Rating
51star1star1star1star1star