Babyvoeding proeven

Koop diverse babyvoeding en plak deze af, zodat je niet kunt zien wat het is. Verdeel de groep in tweetallen en blinddoek beide spelers. Plaats ze tegenover elkaar en laat ze elkaar voeren. Wie het eerste de babyvoeding raad, heeft gewonnen.
Babyvoeding proeven

Hoe werkt babyvoeding proeven?

Koop ongeveer 12 potjes babyvoeding. Bijvoorbeeld van Olvarit of het kruidvat huismerk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een potje van groene bonen, een potje wortelen en een pot erwten? En misschien voor de afwisseling ook een pot appelmoes en een pot van peren. Met een permanente marker kun je de deksels van de potten de nummer 1 tot 12 geven. Verwijder de labels van de groente en fruit potjes en markeer de achterkant van het label met het nummer van de deksel. Verberg de etiketten ergens zodat je later het juiste antwoord kunt tonen. De babyshower gasten mogen de voeding nu gaan proeven en opschrijven wat ze denken wat het precies is. Ze kunnen hun antwoorden opschrijven op een stuk papier. De persoon met de meeste juiste antwoorden wint. Als de wedstrijd voorbij is, plak je de labels terug op de potten en geef het baby voedsel aan de moeder-to-be.

Variatietip: Doe verschillende en uiteenlopende smaken – je zult erachter komen waarom baby’s van die grappige gezichten tijdens de maaltijd! Of gebruik een blinddoek bij het proeven.

Benodigdheden

-Verschillende babyvoeding potjes
-Blinddoek
-Diverse lepels
-Pen en papier
-Marker stift