Babyshower hapjes


Wanneer je een babyshower organiseert zijn de hapjes natuurlijk best belangrijk. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden wanneer je nadenkt over de babyshower hapjes:

– Ga je als organisator van de babyshower zelf in de keuken staan? Als je dat leuk vindt, doen! Maar, een alternatief kan zijn dat je de gasten van de babyshower allemaal zelf een hapje laat meenemen. Scheelt jou een hoop gedoe!
– Je kunt de babyshower organiseren in een restaurant op bijvoorbeeld op een high tea locatie. Het voordeel is dat je dan geen hapjes voor hoeft te bereiden, en je ook geen last hebt van de rommel achteraf. Nadeel is dat de babyshower dan wel wat duurder wordt dan wanneer je het bij iemand thuis organiseert.
– Het is leuk om een soort babyshower tafel te maken waarop de hapjes een centrale plek in de kamer krijgen. De gasten kunnen gedurende de babyshower af en toe een hapje nemen, je krijgt dan een beetje een ‘high tea’ idee.

Ideeën voor babyshower hapjes

Je kunt de hapjes op een babyshower grofweg in 2 categorieën verdelen; hartige hapjes en zoete hapjes.

Denk bij zoete hapjes aan tompouce, roze koeken, cakejes met roze of blauwe glazuur, slagroomsoezen met gekleurde (blauwe of roze) muisjes erop of taart met gekleurde muisjes.

Voor hartige babyshower hapjes kun je denken aan bladerdeeghapjes, mini sandwiches, quiche, enz. Op Pinterest is veel inspiratie te vinden voor zowel zoete als hartige babyshower hapjes.