Babyshower organiseren: Stappenplan

Ga jij een babyshower organiseren? Bekijk hier een stappenplan voor het organiseren van de leukste babyshower! We vertellen je alles over de uitnodiging, spelletjes, hapjes en meer.

Aan jou de schone taak om een babyshower te organiseren. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? In dit artikel leggen we je stap voor stap uit waar je allemaal aan moet denken bij het organiseren van jouw babyshower.

1. Wanneer hou je de babyshower?

Wat is de beste tijd om de babyshower te organiseren? Je wilt dit doen richting het einde van de zwangerschap. Maar wel op een moment dat de aanstaande mama er nog voldoende energie voor heeft. Een babyshower wordt meestal georganiseerd rond 7 tot 8 maanden zwangerschap. Op dat moment is het voor de zwangere nog goed vol te houden. Je wilt ook niet te lang wachten, met het risico dat het kind al geboren is voor de babyshower heeft plaatsgevonden.

 

2. Wie nodig je uit voor de babyshower?

Vaak wordt de babyshower georganiseerd door een goede vriendin van de zwangere. Of door haar moeder, zus of ander familielid. Meestal worden goede vriendinnen van de zwangere uitgenodigd, en ook weer haar moeder en zussen. De aanstaande vader is in principe niet aanwezig op de babyshower. Hoeveel mensen je uitnodigt hangt af van de vriendenkring van de zwangere. Maar je kan ook rekening houden met de vraag: houdt de zwangere van veel drukte of juist niet? Het kan voordelen hebben om de babyshower wat kleiner te houden zodat je meer contact maakt met de gasten.

 

3. Wat zet je op de uitnodiging?

Als je dan hebt besloten wie je allemaal gaat uitnodigen, moeten er natuurlijk babyshower uitnodigingen worden verstuurd. Welke belangrijke informatie moet er allemaal op de uitnodiging staan?

  • Voor wie is de babyshower
  • Waar is de babyshower
  • Wanneer is de babyshower (datum en tijd)

Klik hier om een Babyshower Uitnodiging helemaal gratis te downloaden als printbare PDF

 

Op de site van Mamalove vind je nog veel meer tips voor het organiseren van jouw babyshower.